Военноморски музей

Филиал на Национален военноисторически музей

„СИНЯ АКЦИЯ“ И ДЕТСКА ИЗЛОЖБА В ПОДКРЕПА НА ОПАЗВАНЕТО НА ВОДИТЕ И МОРЕТАТА ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

06.06.2022 г.

На Световния ден на околната среда във Военноморския музей се проведе „синя акция“, в която непотребните пластмасови бутилки или кенчета бяха смачкани и изядени от кен пресата и шишеяда на „Пауър джъмп“.

Посетителите на Музея имаха възможност да разгледат рисунките от детския конкурс „За да има море и утре“ в подкрепа на опазването на околната среда и Черноморското крайбрежие. Сред изпратените повече от 200 детски творби отличени бяха 14, които получиха награди, осигурени от акционерно дружество „Поддържане чистотата на морските води“, фирма „Елбимекс“, магазин „Фен зона“, магазините за арт материали „Слънчоглед“ и Военноморския музей.

В първата възрастова група (6 – 7 г.) отличените са Атанас, Райа и Сияна от град Варна, във втора възрастова група (8 – 12 г.) награди получиха Иларислав и Александър от Варна и Ивета от Сливен, а в трета възрастова група (13 – 16 г.) – Филип и Яница от Варна и Мария от Казанлък. Отличени със специална награда са Сияна от Казанлък, Ема, Полина, Радост и Константина от Варна.


Контакти

Адрес
България, гр. Варна 9000,
бул. Приморски, № 2
Телефон и факс: 052 / 731 523
E-mail: mus_maritime@abv.bg

Връзки с обществеността:
E-mail: vmmvarna.pr@gmail.com
Телефон: 052 / 731 523