Военноморски музей

Филиал на Национален военноисторически музей

ВХОД СВОБОДЕН И ФОТОАТЕЛИЕ „СПОДЕЛИ ИСТОРИЯТА“ НА 3 МАРТ ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

25.2.2019 г.

С вход свободен от 9.30 до 17.30 ч. и пътешествие във времето Военноморският музей ще отбележи 3 март. В специално подготвено за националния празник фотоколажно ателие посетителите ще бъдат провокирани да застанат до емблематични личности от българската морска история, свързани с морето, да „седнат“ на палубата на кораби от близкото и далечното минало или да плават в различни географски ширини. Гостите на музея ще могат да се „снимат“ с цар Борис III, с възпитаника на Морското училище във Варна – поета Никола Вапцаров, с морския капитан Васил Филев, служил на кораби от Българското търговско параходно дружество до 1940 г., както и с офицери от Щаба на флота. Дигиталната среда ще позволи на желаещите да се качат на палубата на кораба „Дръзки“, заедно с екипажа, участвал в атаката на турския крайцер „Хамидие“, да усетят радостта от улова на риболовния кораб „Албатрос“ през 1965 г. или да преживеят бурята на кораба „Миджур“ в Норвежко море.

Любопитните фотографии, в чието време посетителие ще се пренесат, са от фонда на Военноморския музей, а за автентичното усещане на посетителите в техните срещи с миналото ще допринесе екипът на Център за неформално образование и културна дейност „Алос“. Фотоателието „Сподели историята“ ще работи от 11.00 до 15.00 ч., а принтираните снимки ще може да бъдат взети за спомен.

Ателието е част от серия фотографски ателиета в български музеи, реализирани от Център „Алос“. Инициативата е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Контакти

Адрес
България, гр. Варна 9000,
бул. Приморски, № 2
Телефон и факс: 052 / 731 523
E-mail: mus_maritime@abv.bg

Връзки с обществеността:
E-mail: vmmvarna.pr@gmail.com
Телефон: 052 / 731 523