Военноморски музей

Филиал на Национален военноисторически музей

ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ

12.3.2019 г.

По повод 140-ата годишнина от създаването на Българския флот Военноморският музей и командването на Военноморските сили организират конкурс за историческо есе. В инициативата могат да се включат ученици от 8 до 12 клас, които да представят своите възгледи в три теми:


1. Флотоводци и герои в българската военноморска история
2. Бойната слава на флота
3. Флотът и предизвикателствата на съвременния свят.


Есетата трябва да бъдат в обем до 3 стандартни машинописни страници (5400 знака, включително интервалите), формат А4, шрифт Times New Roman, размер 12 pt. Към всяко есе трябва да са изписани личните данни: три имена, възраст, адрес, телефон, електронна поща и учебно заведение. Крайният срок за получаване на творбите на e-mail: mus_maritime@abv.bg или чрез преносима памет на място на бул. „Приморски“ № 2 е 25 април 2019 г.

Победителите ще бъдат обявени в Нощна на музеите – 18 май, и имената им ще бъдат публикувани на официалната Фейсбук страницата на Военноморския музей. Освен предметните награди, отличилите се ще имат възможността да посетят боен кораб на ВМС, а специалната награда – ваучер за ветроходен курс по основи на яхтинга, е предоставена от Ветроходна академия „Кор Кароли“.

За допълнителна информация, подробности и литература по темите може да потърсите експертите във Военноморския музей на телефон: 052 73 15 23.

Контакти

Адрес
България, гр. Варна 9000,
бул. Приморски, № 2
Телефон и факс: 052 / 731 523
E-mail: mus_maritime@abv.bg

Връзки с обществеността:
E-mail: vmmvarna.pr@gmail.com
Телефон: 052 / 731 523