Военноморски музей

Филиал на Национален военноисторически музей

Във Военноморския музей беше открита изложбата ArtExtreme 15

15.07.2016 г.

Многожанровата изложба „ArtExtreme 15” е по идея и реализация на творческия тандем АНДАРИ - АНатолий Радев и ДАРИя Василева и е под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.

Изложбата представя 15 творби на визуалното изкуство, създадени от двамата автори, чрез иновативна фото технология и пигментен печат. Те са разположени в атмосферата на етнографски акценти от региона на Варна и Североизточна България. Моделите на визуалните творби са световни звезди на балета, участвали в предишните издания на Международния балетен конкурс във Варна, поставени в нова за тях, артистична среда – български национални фолклорни мотиви. Артистичността на танца е съчетана в неочаквана хармония с багрите на автентичните облекла и шевици. Специален принос за това има младият любител-етнограф от с. Аврен – Йордан Иванов, който предостави част от колекцията си.

В търсенето на по-обхватен поглед към културното наследство на Варна, Анатолий Радев и Дария Василева предлагат на публиката и своето откритие – документи и снимки от живота и творчеството на големия български скулптор Кирил Шиваров.

При откриването на изложбата патронът - госпожа Маргарита Попова, пожела успех на начинанието и поздрави реализаторите за поредното вълнуващо културно пространство, което предлагат на своята публика.

Изложбата ще остане в зала „Морски сговор” на Военноморския музей до 31 август 2016 г.


Контакти

Адрес
България, гр. Варна 9000,
бул. Приморски, № 2
Телефон и факс: 052 / 731 523
E-mail: mus_maritime@abv.bg

Връзки с обществеността:
E-mail: vmmvarna.pr@gmail.com
Телефон: 052 / 731 523