Новини

АТРАКЦИИ И ДОБРО НАСТРОЕНИЕ ЗА „ДЕНЯ НА БАЩАТА“ ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

02.06.2017 г.

На 10 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и разнообразни забавления във Военноморския музей (ВММ), филиал на Националния военноисторически музей (НВИМ), ще се проведе „Ден на бащата“, посветен на специалната връзка между детето и бащата.

„Денят на бащата“ е вече традиционен празник за НВИМ, но тази година за втори път в инициативата се включва и ВММ.

Освен свободния достъп до постоянната и външната експозиция на музея на този ден екипът на ВММ ще предизвика децата с атракции и ателиета, които гарантират вълнуващо начало на лятната ваканция. Те ще могат да се почувстват като истински военни моряци в атракцията „Експонатите оживяват“ и ще имат свободен достъп до миноносеца „Дръзки“, двуцевна зенитна установка, спасителна лодка тип „Баркас“.

Специално за събитието Военна полиция – Варна, ще представи бронирана машина „Пясъчна котка“, военно оборудване, оръжие и помощни средства.

Търсачите на силни усещания ще бъдат предизвикани да направят своите първи стъпки в скалното катерене. Заедно ще подредим морето в пъзел, а всички малчугани с творческо въображение ще дадат израз на фантазиите и емоциите си в рисунки с тебешир. За отмора Лятна читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и истории за военноморската ни история.

Събитието се осъществява със съдействието на: Регионална служба „Военна полиция“ и Спортен клуб „Чудните скали“.


Назад