Архив - 2016 година

Назад

Изложба “ArtExtreme 15” се открива във Военноморски музей – Варна

11.07.2016 г.

На 14 юли от 17.00 часа във Военноморския музей ще бъде открита многожанровата изложба ArtExtreme 15.

Тя е по идея и реализация на творческия тандем АНДАРИ – АНатолий Радев и ДАРИя Василева и е под патронажа на вицепрезидента на република България Маргарита Попова.

Изложбата представя 15 творби на визуалното изкуство, създадени от двамата автори, които са разположени в неповторимата атмосфера на етнографски акценти от региона. Неочакваният поглед на авторите към културно-историческото наследство на Варна се допълва с изключителния подбор на моделите за творбите. Това са световни звезди от последните издания на Международния балетен конкурс във Варна. Изложбата е посветена на големия скулптор Кирил Шиваров, оставил свои неповторими следи в културната среда на морския град, които също са вплетени в духа на изложбата.

За подготовката на изложбата авторите – АНДАРИ и домакина - Военноморския музей, се ползват от партньортвото на: Института по етнология и фолклористика с етнографски музей – БАН, Лоренцо Алонсо Arquitectos – Мадрид, община Варна, г-н Йордан Иванов от с. Аврен и община Аврен, БНТ, OFFNews.bg, печатница Хеликс Прес.Назад